Zoeken
NL EN
Home > Referenties > Voorbeeldopdrachten
Vraag vrijblijvend een gesprek aan Laat ons u terugbellen Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Voorbeeldopdrachten

Om een goed beeld te krijgen van onze mogelijkheden staan hieronder een aantal voorbeeldopdrachten welke wij recent hebben uitgevoerd.

Franchisegever starten - Advies & realisatie

Domica Franchise

Domica

Begin 2012 ontstaat het idee om Domica te starten. Zes ervaren ondernemers in de verhuurmakelaarsbranche slaan de handen in één en hebben gezamenlijk een duidelijk visie: er is behoefte aan een centrale organisatie die de franchisenemers ondersteunt en faciliteert om zodoende commercieel succesvol te raken. Er zijn een aantal serieuze concurrenten actief op de Nederlandse markt. Echter het merendeel van de concurrenten bestaat uit eenpitters en de zogeheten ‘zolderkamer bedrijfjes’. Door de jarenlange ervaring van de zes ondernemers kan er gewerkt worden aan een centrale organisatie waarbij een groot onderscheidend vermogen geboden kan worden aan franchisenemers. Lees verder over Domica.

ANWB-Rijopleiding

ANWB-Rijopleiding verzorgt rijopleidingen door heel Nederland. Het marktvolume voor rijopleidingen daalt licht als gevolg van demografische ontwikkelingen. De concurrentiedruk neemt al maar toe. ANWB-Rijopleiding onderscheidt zich op kwaliteit, heeft een uitstekende merkreputatie en wil niet de laagste prijs maar wel de beste value for money bieden. Hierbij hoort een concurrerend lestarief voor cursisten. Het bieden van een scherpe prijs gaat ten koste van de marge van de aangesloten franchisenemers. De sleutel om toch omzet- en rendementsverbetering te realiseren voor alle betrokkenen in de franchiseformule, ligt bij gezamenlijke volumegroei. ANWB-Rijopleiding heeft Koelewijn & Partners ingeschakeld om het franchisevergoedingensysteem aan te passen. Lees verder over ANWB-Rijopleiding.

Het Oogzorgnetwerk Franchise

Het Oogzorgnetwerk

Het Oogziekenhuis Rotterdam is een succesvolle zorgorganisatie en heeft een leidende positie in de oogheelkunde. De zorg is van hoogstaand niveau en de zorgprocessen zijn goed georganiseerd. Andere ziekenhuizen met hun oogheelkundige maatschappen tonen interesse in samenwerking binnen het Oogzorgnetwerk om hun eigen afdeling oogheelkunde beter te laten functioneren. De doelstelling van het Oogziekenhuis Rotterdam is om het Oogzorgnetwerk (een initiatief van hun zijde) verder uit te rollen. Koelewijn & Partners wordt gevraagd te onderzoeken of, en zo ja, hoe franchising meerwaarde kan opleveren voor Oogzorgnetwerk en de aangesloten ziekenhuizen. Lees verder over Het Oogzorgnetwerk.

Franchisegever uitbreiden - Werving & Selectie

Yarden Franchise

Yarden

Yarden zoekt extra franchisenemers en kampt met veel belangstelling, maar ook met veel minder geschikte kandidaten. Koelewijn & Partners heeft bij Yarden aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van de franchiseorganisatie en wordt nu gevraagd een adequate match te realiseren tussen nieuwe franchisenemers en Yarden. Lees verder over Yarden.

Groepen Franchisenemers - Interne communicatie

Pearle Franchise

Pearle Opticiens

Franchiseorganisatie Pearle met circa 200 vestigingen laat het franchise overleg al jaren voorzitten en notuleren door Koelewijn & Partners. Zoals bij iedere franchiseorganisatie geldt ook bij Pearle dat soepele communicatie tussen franchisegever en franchisenemers een belangrijke voorwaarde is voor een goede samenwerking en een goed commercieel resultaat. Lees verder over Pearle Opticiens.

Zakelijke dienstverlener

In de pioniersfase van de franchiseorganisatie is de franchiseformule zeer succesvol gebleken. Tegelijk is duidelijk geworden dat een professionaliseringsslag in de ondersteuning van de franchisenemers noodzakelijk is. Duidelijke afspraken zijn noodzakelijk met een hogere afdracht aan de franchisegever. Koelewijn & Partners wordt betrokken bij de vernieuwing van de franchiseovereenkomst en vergoedingen. Lees verder over deze Zakelijke dienstverlener.

Het zoeken van een Master-franchise voor buitenlandse formule

TGI Fridays franchise

TGI Fridays
De opdracht was om een een partner te zoeken die binnen 5 jaar 5 restaurants kan openen in Nederland.
Lees verder over deze buitenlandse horecaformule.

© Koelewijn & Partners 2018    Relatie loginAlgemene voorwaardenPrivacy Verklaring
Wij gebruiken cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en de website af te stemmen op uw interesses.
Sluit melding