Zoeken
NL EN
Home >
Vraag vrijblijvend een gesprek aan Laat ons u terugbellen Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Groei in Foodservice hand in hand met groei in franchise

Food & Horeca groeit!!Bijna Prinsjesdag. En terwijl de Miljoenennota 2018 officieel nog even op zich laat wachten, is het alom bekend: alle seinen voor de Nederlandse economie staan op groen en laten positieve ontwikkelingen zien! Het CPB komt met maar liefst een groei van 2,4% voor dit jaar en verwacht voor 2018 een ontwikkeling van 2% groei.
Die gunstige ontwikkeling herkennen we versterkt bij Koelewijn & Partners en zien we met name terug in het aantal die vanuit verschillende sectoren tot ons komt. Ondersteuning bij de ontwikkeling van een franchiseformule, hulp bij de professionalisering van een bestaande keten, (internationale) expansietrajecten, of begeleiding bij crowdfunding; elk thema is in beweging in meerdere branches. En veel nieuwe initiatieven worden ontplooid.

Opvallende groei in de Horeca & Foodbranche

Echter, de meest opvallende groei zien wij momenteel plaatsvinden in de Horeca & Foodbranche. Werkelijk alles wat binnen die sector gebeurt, lijkt in de lift te zitten! Van Fast Food tot casual dining, van sushi tot strandpaviljoen, van selfservice tot sjieke zaken, van koffiebars tot thuisbezorging, etc. Nieuwe concepten, uitbreiding en krachtigere profilering zijn thema’s die momenteel veel aan de orde zijn. Ook de integratie van food-concepten in de detailhandel ter versterking van de beleving op locatie is inmiddels een steeds vertrouwder beeld aan het worden.

De volgende vraag die dan automatisch rijst is natuurlijk; hoe kan men zich staande houden in dit geweld van nieuwe initiatieven en is er voldoende bestaansrecht?

Synergie

Vanuit het perspectief van franchise kunnen er dan al snel versterkende factoren mee gaan spelen in deze, namelijk:

  • Dupliceren van succes door inzet van gemotiveerde, zelfstandige ondernemers
  • Uniforme uitstraling, dus sterkere profilering
  • Ketenvorming, schaalvergroting en daardoor kostenreductie
  • Centrale leiding en kleine overhead
  • Beschikbare knowhow, waardoor valkuilen vermeden kunnen worden
  • Etc.

De synergie tussen een energieke franchisegever die vanuit een degelijk franchise totaalconcept en een sterk gemotiveerde franchisenemer, die gezamenlijk het franchisemodel levendig houden levert veel moois op. Dat mogen wij veelvuldig ervaren.

Dus ja, de groei binnen de Horeca & Foodservice heeft absoluut een duurzaam perspectief en gaat daarbij hand in hand met de ontwikkeling via Franchise! We praten u graag verder bij! (T) 035-548 59 36


© Koelewijn & Partners 2018    Relatie loginAlgemene voorwaardenPrivacy Verklaring
Wij gebruiken cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en de website af te stemmen op uw interesses.
Sluit melding