Zoeken
NL EN
Home > Franchising algemeen > Franchising groeit

Uit publicaties spreekt de verwachting dat franchising ook de komende jaren zal groeien.
Zowel het aantal franchisegevers als het aantal vestigingen per franchiseformule neemt toe.
Vraag vrijblijvend een gesprek aan Laat ons u terugbellen Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Franchising groeit

Aantal franchisevestigingen 1998-2011

Franchising geniet meer dan ooit een enorme belangstelling. Het aantal franchisevestigingen is in 15 jaar tijd drie maal zo groot geworden. Franchising is vooral bekend binnen de detailhandel. Momenteel groeit franchising het sterkst binnen de zakelijke dienstverlening. Terecht, want ook hier biedt franchising interessante mogelijkheden. Denkt u daarbij aan de hypotheekadviseurs, assurantie tussenpersonen maar ook aan uitzendbureaus, opleidingsinstellingen en horecabedrijven.

Uit publicaties blijkt, dat ook in de komende jaren een voortgaande groei wordt verwacht, zowel wat betreft het aantal franchisegevers als het aantal vestigingen per franchiseformule. Inmiddels heeft franchising ook duidelijk zijn entree gemaakt binnen de gezondheidszorg.

Ook internationaal en met het oog op de eenwording van Europa biedt franchising perspectieven. Marketing wordt steeds belangrijker, de concurrentiedruk neemt toe, ook vanuit het buitenland. De klant stelt hoge eisen, kapitaalverschaffers worden kritischer, het belang van schaalgrootte neemt toe. Veel organisaties zoeken een oplossing voor deze problematiek. Franchising – als distributiemethode – kan het antwoord zijn, omdat het een scala aan mogelijkheden biedt.

© Koelewijn & Partners 2018    Relatie loginAlgemene voorwaardenPrivacy Verklaring
Wij gebruiken cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en de website af te stemmen op uw interesses.
Sluit melding